enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Saç Kıran

Bir tür bağışıklık sistemi hastalığı olan saç kıran, özellikle stresli yaşam tarzı olan insanlarda, depresyon ve öfkenin akabinde gelişim gösteriyor.
Saç kıran, genelde sakal bölgesinde (sakal kıran), baş bölgesinde, kaşlarda ve kirpiklerde ortaya çıkıyor. Çoğunlukla 20 li yaşlarda görülen saç kıran özellikle erkeklerde rastlanılmakla birlikte yaş aralığı 20 ila 35 olarak da gözlemlenmektedir.
Bağışıklık sisteminin zayıflamasının en önemli sebeplerinden biri olan üzüntü ve stres saç kıran hastalığının da aslında en önemli sebebi. Zira kişinin yaşadığı stres, üzüntü, öfke bağışıklık sisteminin zayıflamasına sebep oluyor ve akabinde bir çok hastalık da olduğu gibi saç kıran hastalığına da davetiye çıkarıyor.
Saç kıran belirtileri ve saç kıran sebepleri:
Saç kıran başlamadan önce malesef herhangi bir belirti göstermez. saç kıran olan bölgede madeni para büyüklüğünde saçsız kalmış alan oluşur ve kişi ancak bu aşamada saç kıran başladığını fark eder. Bulaşıcı hastalıklardan biri olmayan saç kıran sanılanın aksine herhangi bir beslenme bozukluğu veya vitamin eksikliği sebebiyle olmamaktadır. Yalnızca trioid sorunları olan kişilerle kansızlık rahatsızlığı olan kişilerde saç kıran hastalığının daha şiddetli olduğu gözlemlenmiştir. Bunun yanında şiddetli saç kıran vakalarının başında kişinin tırnak gözlemleri yapması faydalı olur. Zira tırnak bozulmaları, tırnak kalınlaşmaları şiddetli saç kıran vakasının habercisi olabilir.
saç kıran tedavisi
 
 
Saç kıran tedavisi için mucize adım:
Saç kıran tedavisinde genelde ilk tedavi yöntemi olarak kortikosteroid isimli kremler, losyonlar saç kıran olan bölgeye uygulanarak tedavi yoluna gidilir. Henüz hafif derecedeki saç kıran hastalıklarında bu tür krem ve losyonlar tedavi edici özellik gösterir.
Bunun yanında asıl mucize saç kıran tedavisi vampir trendi diye adlandırılan ve saç kıran dışında bir çok hastalığın tedavisinde kullanılan PRP (Platelet Rich Plasma) yöntemidir. PRP (Platelet Rich Plasma) saç kıran yöntemi saç kıran olan hastanın kendi kanından alınan trombosit hücreleri saçkıranlı bölgete oldukça ince uçlu iğnelerle enjekte edilir. PRP saç kıran tedavisi yöntemi ile oldukça başarılı sonuçlar alınır. PRP saç kıran tedavi yöntemi sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir ve akabinde saç büyüme faktörleri salgılanmaya başlar. Bir süre sonrada saçsız bölge tedaviye cevap verir ve saç kıran tedavi edilerek yeniden saç çıkması yaşanır.
 
 

BAŞKA BİR KAYNAK

Saçkıran Nedir?
Kadın erkek herkesin korkulu rüyası olan saçkıran oldukça sinsi hareket eden ve  hemen teşhisi koyulamayan bir saç dökülmesi hastalığıdır. Bilinen nedenlerin aksine saç kıran psikolojik  ve travma gibi nedenlerden değil, cildimize bulaşan ve hızlı yayılan bir  mantarın neden olduğu  hastalıktır.   Bu hastalığa neden olan mantarlar, saçta, tırnakta ve ayak parmaklarında da mantar enfeksiyonuna sebep olabilmektedir. Özellikle dikkat etmeniz gereken şey, saç kıran olan kişinin kullandığı tarak gibi ürünlerden uzak durmanızdır.  Saçkıran dişi ve erkek  olarak 2 farklı şekilde inceleniyor. Dişi olan saçkıran, erkeğe oranla daha hızlı ve ani yayılır. Saçın her bölgesine basitçe  yerleşebiliyor ve kalıcı hale gelebiliyor.  Erkek saçkıran ise,  daha yavaş yayılır.  Saçkıran hastalığı herkeste görülebilir. Fakat çocuklarda ve ergenlerde daha fazla rastlanabilir. Bunun en büyük sebebi, bünyenin daha zayıf olmasıdır. Saçkıranın en büyük  zararı saçlarda hızla yayılması ve erken müdahale edilmezse kalıcı saç kaybına neden olmasıdır. Siz değerli okurlarımız için bilgilendireceğimiz  saç dökülmesi belirtileri  baş göstermişse  mutlaka bir hekimden yardım alınız.
saçkıran
Saçkıran Bulaşıcı Mıdır
Saçkıran özünde bir mantar hastalığı olduğu için tabiki bulaşıcıdır. Özellikle hastalıklı bölgeye direkt temas halinde  hem insanlardan hem de hayvanlardan kolayca bulaşabilir.  Bu yüzden hasta olan kişi ile olabildiğinde yakın temasta bulunmamalıyız.
Saç kıran Belirtileri Nelerdir
Hastalığın ilk başlangıcı genel olarak küçük kabuklanmalar ve sivilce gibi bir görünüme sahiptir. Bu kabuklanmalar oldukça fazla kaşınır.Kabuklanma olan bölgede bir süre sonra halka biçiminde bir genişleme olur ve o bölgedeki saçı dökmeye başlar. Saç dökülmesi başlangıç aşamasında geçicidir. Ancak saçkıran kısa bir zaman içerisinde tedavi edilmezse saç dökülmesi kalıcı kelliğe neden olabilir. Saçkıran olan bölgede sarımsı cilt lekeleri de oluşabilir.
 
Saçkıran Tedavisi Nasıldır
Saçkıran tedavisi kolay ve çözümü olan bir cilt hastalığıdır. İlk olarak saçkırana neden olan enfeksiyon  mantarları yok edilmelidir. Bu da genellikle mantar ilaçları ile gerçekleştirilmektedir. Bu ilaçlar genellikle topikal uygulama denilen, hastalık olan bölgeye sürülerek uygulanır. Asla ezber ilaçlar alınmamalı mutlaka bir hekime başvurulmalıdır.
 

Yorumlar

  1. blank aysha dedi ki:

    ben saçlarıma daima keratin kullanıyorum bakımından şampuanına cok güzel geliyor

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica