Saç Kesimi
Saç kesimi, hem yüz şeklinize hem saçın tipine göre ayarlanarak yapılmalıdır. Örneğin hacimli kabarık saçlara sahipseniz, saçlarınızı mutlaka uzun kesim kestirin. Çünkü kısa saç kesimi kabarık, gür, kıvırcık saç kesimlerinde olduğundan daha hacimli ve şekilsiz görünür. Yine aynı şekilde fazla hacimli saçlara sahipseniz asla katlı saç kesimi kullanmayın. zira bu da saçı olduğundan daha kabarık ve hacimli gösterir. Bu tür aşırı gür ve kabarık saçlar için size ara kat kesim öneririm. Uzman bir kuaföre gidiyorsunuz ve ara kat saç kesimi istiyorum diyorsunuz saçlarınız uygun yerlerden ayırıyorlar ve hem düz fön ile hem maşalı saç modeli ile çok güzel duracak bir ara kat saç kesimi atıyorlar.
Saç, derinin farklı bölümlerinden çeşitli şekillerde uzar. Saç kesiminizin çok kısa zamanda şeklini kaybetmesinin nedeni budur. Genel bir kural olarak kısa bir kesimin dört haftada bir, uzun bir saçın ise altı ile sekiz haftada bir düzeltilmesi gerekir. Saçınızı uzatmak isteseniz bile düzenli olarak uçlarını kestirmeniz gerekir. En az üç ayda bir, saç uçlarını kestirerek uçlardaki kırılmaları önlemiş olursunuz.
Kuaförler saçların daha kalın, dolgun, düz veya kıvırcık görünmesi için çok çeşitli teknikler kullanırlar. Bu teknikler ve gereçler aşağıda açıklanmıştır.
Düz kesim, uçlarının aynı boyda kesildiği kesim stilidir.
Makaslar : Yakın kesim stiller için veya son rötuşlar için kullanılır. Katlı kesim: Bu, saçlara dolgunluk vermek için, yukarılarda uzun bırakıp enselerde saçın kısaltıldığı katlı kesim modelidir.
Kırpma: Bu işlem saçı inceltir. Makas, saçın uzunluğuna bağlı olarak aşağıya ve yana doğru kayan bir şekilde kullanılır. Bu teknik genellikle saç kuruyken uygulanır. Doğal şekillendirme: Saçın özgür bir biçimde hareket edebilmesi ve yumuşaması İçin kullanılan bir kesimdir. Saçı kısaltmak için de kullanılabilir.
İnceltme: İnceltme makaslarıyla veya bir tıraşlı kesim ile saçın tamamına uygulanmadan hafiflik yaratan bir modeldir.
Saça kat vermek aynı zamanda saçın boyuna ve ağırlığına da yararlıdır. Kısa saçlarda ağırlık, bir uzman tarafından sadece uçlarda kullanılmak şartıyla inceltme makaslarıyla azaltılabilir.
Saç bazen farklı yönlerde uzayabilir ve bu da şekil sorunlarına yol açar. Örneğin, yatmayan saçlar genellikle “ön saçlarda görülür. Öne veya arkaya şekil almayan sorunlu saçlardır. Akıllı bir kesim, bu ağırlığı alarak soruna çözüm bulabilir. Baş üzerinde, saç için iki dönüş noktası olduğu takdirde normalde olanının aksine çift tepe olabilir. Tepede kabartılan saç modelleri özellikle bu durumlar için uygundur.
Aarskorg sendromu etkisini azaltmak için saç, çıkış noktasının tersine kesilmelidir. Bu doğal bir dalga etkisini yaratır.
A 1 Saçını kestirmeden önce, modelimizin uzun saçları n in doğal bir hareketi vardı. Ancak saçı n ağırlığı âdeta başını aşağıya çekiyor ve şekli bozuyordu. Modelimiz, yeni saç stilinin kısa, daha sofistike ve koruması kolay bir stil olmasını tercih etti.
A 2 Modelin saçı öncelikle yıkandı, bakım kremi uygulandı ve karışmış saçların açılması için tarandı. Bu işlemler sonucu hazır olan kuaför, arkadaki saçları gerekli ölçüde kesebilmek için ön taraftaki saçları ayırdı.
A 3 Daha sonra öndeki saçlar tarandı ve belirli bir açıyla kesildi. Bu işlem, modelin saçı kurutulduğunda kolaylıkla şekle girebilmesi için yapılmıştır.
A 4 Tepedeki saçlar, hacim oluşturabilmek ve saçın kolay şekil almasını sağlayabilmek için katlı olarak kesildi. Bu kesim ile saç Öne veya geriye şekillendirilebilir.
A 5 Son işlem olarak kuaför, kıvırcıkları güçlendirecek bir saç köpüğü kullanıp fön ile kuruttuktan sonra saçı karıştırdı. Bu çeşit kurutmada fön makinesinin önüne takılacak parça, havanın daha fazla dağılarak saçın ‘hareketlenmesini sağlar.