İlişkilerde Sağlıklı İletişim
Günümüzde bir çok evlilikte çeşitli nedenlerle kavgalar, tatsızlıklar mevcuttur. Bu nedenle sorunsuz ilişki olmayacağına göre sorunsuz evlilikte yoktur. Evliliğinizde yaşadığınız herhangi bir sorun, kavga bile sizin aile bağlarınızı güçlendirebilecek bir etken olabilir. Ancak şu unutulmamalıdır ki her şey kararınca yaşanmalı. Evlilikte yaşanılan maddi kaygılar, bebeğin doğumu…vs. gibi durumlar karı koca arasında çeşitli stres durumları yaratabilir. Değişen koşullar ve eşlerin artan sorumluluklarıyla beraber birbirlerine vakit ayıramamaları birbirlerinden uzaklaşmlarına sebep olur.
Özellikle yeni doğan bebekle birlikte kadın ve erkeğin ilgisinin odağında bebeğin yer almasıyla beraber birbirlerine vakit ayıramamaları evliliklerinde karmaşa ve kaos yaşamalarına neden olmaktadır. Bebekten önce birlikte yapılan bir çok şeye özlem duyulur, ilişki ve evlilik sorgulanmaya başlar. Özellikle kadının bebeğiyle fazla alakadar olması özellikle erkeklerde daha fazla uzaklaşmaya neden olur. Eşlerinden ve çocuklarından uzaklaşan erkekler aşk ve sevgi ihtiyacını karşılamak için muhakkak dışarı yönelirler. Böyle bir durumda ise kadınlar annelik rolünün yanında eş olduğunu da unutmamalı ve eşine de gereken ilgiyi özeni göstermeli ve eskisi gibi kendine bakmalıdır. Aksi durumda evlilikler geri dönüşü olmayan bir yola girebilir ve mutlu evliliğiniz bir anda bitebilir. Bu gibi durumlarda kadınların en çok hataya düştüğü durumlardan biri ise kıskançlıktır.
Erkeğin evden uzaklaşmasıyla beraber kadın, eşini daha fazla kıskanmaya ve hatta hayatı ona dar etmeye başlar. Aslında ksıkançlık belirli bir düzeye kadar normal sayılır ve hatta ilişkiyi canlı tutmak için gereklidir de denilebilir. Ancak aşırı ve yersiz kıskançlıklar evliliğinizin ve ilişkinin yıpranmasına yol açacak ve birbirinizden kopmanıza neden olacaktır. Duygusal anlamda boşluğa düştüğünüz bir dönemde size adeta bir illet gibi bulaşan bu kıskançlık duygusuyla baş edebilmeniz için öncelikle eşinizle her şeyi paylaşmalı, onunla sağlıklı iletişim kurmalı, hatta beraber yapmaktan hoşlanacağınız bir etkinlik ya da hobi listesi hazırlayarak bunu uygulamalısınız. Ayrıca bu dönemde kendi evliliğinizi başka ilişkilerle kıyaslamanız doğru olmayacağı gibi ilişkinize de büyük ölçüde zarar verecektir. Bu dönemi sağlıklı atlatabilmek için gerekirse bir uzmandan yardım almalısınız.