enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Herkesin Diyet Tipi Aynı Mıdır?

Herkesin Diyet Tipi Aynı Mıdır?
A+
A-

Merhabalar değerli ziyaretçilerimiz, bugün sizlere Kadın.Net sitemizde diyetin kişilere göre değişip değişmeyeceği konusunu ele alacağız. Herkesin diyet tipi kesinlikle aynı olamaz. Nasıl herkese aynı elbiseyi giydiremezseniz bu tür uygulamalarda da mutlaka kişiye özel beslenme düzenlemesi yapılmalıdır.
Tek tip diyetlerin ciddi sakıncaları doğmaktadır. Bir grup beslenmeye ağırlık vermek üzerinde tek tip yönelip o şekilde beslenmek vücutta ciddi olarak dengeleri bozmaktadır. Ayrıca şablon diyetler uygulamakta o kişiye ciddi zararlar vermektedir. O nedenle de sağlıklı bir diyet yapmak isteyen hastalar mutlaka bir beslenme uzmanına gitmelidir. Onun vücut tipine, vücuttaki yağ, kas oranına, yaşam tarzına, doğurganlık durumuna, yaşına göre özel diyetler uygulanmasını önermekteyiz. Bu nedenle de özellikle bir şablon diyeti alıp kendine uygulamaya çalışan insanların daha sonra hem mide bağırsak sistemi hem hormonal sistem gibi birçok hastalıklarla karşı karşıya kaldığını görmekteyiz.

Hangi Hastalığı Olanlar Diyet Öncesi Mutlaka Endokrinoloji Uzmanına Başvurmalıdır?

Hormonal hastalıkları olanlar örneğin tiroid hastalığı gibi hastalığı olanlar ayrıca diğer börek üstü bezi, hipofiz, pankreas gibi organlara ait hormonal hastalığı olanlar, şeker hastalığı, kalp hastalığı, böbrek hastalığı olanlar mutlaka diyet öncesinde hekimlerine başvurmalılar. Mide bağırsak sistemi ile ilgili problemi olanlar diyet öncesinde hekimlerine başvurmalılar. Çünkü burada bilinçsizce yapılacak diyetler mevcut hastalıklarında ciddi saplamalara, aldıkları ilaçlarla ilgili ciddi dengesizliklere yol açabilir. İstenmeyen birçok sonucun ortaya çıkmasına neden olabilir.

herkesin-diyet-tipi-ayni-midir

Diyete Başlamadan Önce Endokrinolojik Muayene Neden Önemlidir?

Endokronoloji insanların metabolizma ve hormonal birtakım hastalıkları inceleyen bir bilim dalıdır. Bu bilim dalının kapsamındaki birçok hastalık vücutta yağ dokusu artışına neden olabilir. Bazen de gerçek yağ dokusu artışı olmayıp sıvı miktarında artış, kas dengesinde bozulma gibi sebeplerle ortaya çıkabilir. Bu nedenle diyetisyene başvurmadan önce kilo sorunu olan herkesin birtakım değerlendirmelerden geçmesi gerekir. Endokronolojik olarak yani hormonal bir problemin altta yatıp yatmadığının bilinmesi gerekir. Bu nedenle de beslenme uzmanına gitmeden önce diyete başlamadan önce mutlaka bazı hormonal testler yapılmalıdır. Hele de özgeçmişinde bazı hastalıklar varsa ailesinde birtakım hormonal problemler varsa, şeker hastalığı gibi hastalıklar varsa mutlaka diyetisyen öncesinde endokronoloji hekiminin değerlendirmesi gerekir.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica