enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Çocuklarda ve Bebeklerde Yüksek Ateş ve Alınacak Olası Önlemler

Çocuklarda ve Bebeklerde Yüksek Ateş ve Alınacak Olası Önlemler

Yüksek ateş anne babaların karşılaştığı en tedirgin edici hastalık belirtilerinden biridir. Çocuğunuz size her zaman alıştığınızdan daha sıcak geliyorsa ısısını ölçerek tam bir ölçüm yapmanız gerekir. Genellikle ateş olarak kabul edilen derece 38ºC’nin üzerindeki değerlerdir. Özellikle küçük çocuklarda ateşi kontrol altına almak önemlidir.
Çocuklarda Kulak, dil altı, popo ve koltuk altı ateş ölçme noktalarıdır.2-2,5 yaşından küçük çocuklarda dil altından ölçüm yapmak biraz zordur. Kulak dereceleri saniyeler içinde en güvenilir ölçümler yapabilmektedir. Ancak derecenin ucunun bebeğinizin kulak kanalına iyi oturduğundan emin olmanız gerekir. Evinizde mutlaka rahat kullanabileceğiniz bir dereceniz bulunmalıdır. Bu derece ile çocuğunuz ateşli değilken birkaç sefer ölçüm yapıp normal vücut sıcaklığını kaydetmeniz de yarar var.Görülen her bebeklerde ve cocuklarda yüksek ateş..seviyedeki ateş tehlikeli sayılmaz. Kabul edilen ateş sınırları şöyle:
Ateşsiz: 34,4-37,9
Ateşli: 38,0-39,9
Yüksek ateşli: 40,0 ve yukarısı olarak kabul edilmektedir.
Eğer çocuğunuzun ateşi yoksa fakat hasta bir hali varsa her saat başı ateşini kontrol edin. Eğer çocuğunuzun ateşi 38,0 ile 39,9 arası ise ateş düşürmek için önlem almanız gerekmektedir.Çocuğunuzun ateşi 40 derece ve yukarısında ise hemen doktorunuzla konuşup yardım isteyin.
Çocuğunuzun ateşini düşürmek için eğer çocuğunuz üç aydan daha küçükse hemen doktorunuza başvurmanız gerekmektedir. Bu arada bebeğin üzerini açarak beklemeniz ve 10 dakikada bir ateşini ölçüp kaydetmenizi önerebiliriz.
Çocuğunuzun ateşi çıkarken titreyebilir bu normaldir.Yapmanız gereken üstünü açıp vücudunun soğumasını sağlamaktır.Titremesinden dolayı üşüdüğü için ateşi çıktığını sanabilirsiniz bundan sebep üzerini örtmeyin. Böyle bir durumda sanılanın aksine  kalın giysiler ya da üzerine örttüğünüz örtü yüzünden vücut sıcaklığını dışarı atmasını önleyerek çocuğunuzun ateşinin daha da yükselmesine neden olur.

Üzerini açmanıza rağmen çocuğunuzun ateşi düşmüyorsa  ısıyı hızla düşürmenin  bir diğer yolu olarak çocuğunuzu ılık duşa sokmak veya ılık, ıslak havlu ile kompres yapmanız da işe yarayacaktır.Küveti ılık su ile doldurduktan sonra çocuğunuzu 15-20 dakika suyun içinde tutun suyu çocuğunuzun kafasından aşağıya dökmeyin bir sünger yardımıyla ılık suyu nazikçe vücudunda gezdirin. Bebeğinizin vücudunu sarabilecek büyüklükte bir havluyu ıslatıp bebeğinizi sarın.
Eğer bebeğiniz 3 aydan küçükse yeni doğan dönemdeki bebeklerde enfeksiyonla savaşma yeteneği kısıtlı olduğundan ciddi enfeksiyonlar gelişebilir. Bebeğinizin ateşi 38ºC’nin üzerine çıkarsa, doktoru acilen arayın. Doktora danışmadan kesinlikle ilaç vermeyin. Ateş yükselirse ve kontrol altına alınamıyorsa bebeğinizi teşekküllü bir hastaneye götürmeniz de fayda var.
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica