Çene Estetiği ve Ortognatik Cerrahi
Vücudun hastalıklı, zarar görmüş ya da şekil bozukluğu olan dokularını onarmak ya da çıkarmak amacı ile daha çok elle girişimlerde bulunan tıp dalı Zamanla cerrahi, çok daha karmaşık hale gelmiş ve birçok dallara ayrılmıştır: Genel cerrahi; oftalmoloji( Göz Hekimliği); kulak-boğaz-burun cerrahisi; Doğum Hekimliği kadın hastalıkları, yani Jinekoloji Ortopedi Kolon ve Rektum cerrahisi; Ürolojik cerrahi; Plastik Cerrahi Nöroşirurji, yani sinir ve beyin cerrahisi; cerrahinin günümüzdeki başlıca dallarıdır. Kulak-bogaz-burun hastalıkları, adından da anlaşılacağı üzere kulak, gırtlak (ses kutusu) ve üst solunum yollarının cerrahi girişimleriyle yükümlüdür. Bademcik ameliyatı, bu daim en sık yapılan uygulamalarındandır. Kolon ve rektum cerrahisi, kalın barsak-la ilgilenir. Ürolojik cerrahi, idrar yolu sistemi (böbrekler, üreterler (idrar boruları), mesane, üretra (idrar yolu) ve erkek üreme sistemiyle ilgilidir. Nöroşirurji sinir sistemi (beyin, omurilik, sinirler) cerrahisidir.
İçindekiler
Çene Estetiği Ve Ortognatik Cerrahi
Genelde 14-15 yaşlarına gelindiğinde, alt çene veya üstü çeneden birbirinden orantısız görüntü veren ileri ya da arkada veya birbirinden uzun veya kısa olan bir çene şekil bozukluğu netleşir. 20 li yaşlara gelindiği ise özellikle alt çene gelişimini tamamlar ve artık son şeklini almış olur.
20 yaşına gelmiş iseniz ve çene gelişim süreciniz tamamlanmasına rağmen alt veya üst çenenin birbirinden orantısız görünümü hala devam ediyorsa ameliyat ile alt çenenin düzeltilmesi gerekecektir.
Çene estetiği hakkında tüm merak edilenler
Ortognatik cerrahi tam olarak nedir?
Kişinin diz diziliminde sorunlar yüzünden ısırma ve yeme zorluğu çekmesi durumunda sorunun çözümü için çeneye yapılan cerrahi müdahaledir.
Diş dizilimindeki bozukluk sebebiyle ameliyat olunması şart mıdır?
Tabii ki hayır. Dişlerinin diziliminde sorun olan birçok insan var. Ameliyat olmadan diş telleri taktırarak da dişlerinde dizilim bozukluğu yok edilebiliyor.
Çeneye yönelik ne gibi ameliyatlar yapılabilir?
Bazı insanların sadece alt çenesinde, bazı insanların sadece üst çenesinde, bazı insanların her iki çenesinde sorunlar olabilir. Kişideki çene şeklinin sorunu her ne ise o soruna göre çene şekillenilerek öne, arkaya alınarak sorunun çözüm yoluna gidilir.
Ameliyat öncesi bilinmesi gerekenler nelerdir?
Çene ameliyatı öncesi mutlaka alanında uzman bir diş hekimi ile ön görüşme ve ön muayene süreci yaşanır. Bu süreçte çene ameliyatı ihtiyacı olan bölge tespit edilir ve çenede soruna göre tedavi şekline yani çene ameliyatına karar verilir. Ardından dişlere tel takılarak çene ameliyatı öncesindeki hazırlıklar tamamlanmış olur. Artık birkaç ay sürecek bir bekleme dönemine geçilmiş olur.
Estetik çene ameliyatında neler yapılır?
Estetik çene ameliyatı yapılırken, sorunlu çene hangisi ise o çene kemiği uygun noktalardan kırılır. Alanında uzman diş hekiminiz tarafından kalıplar hazırlanır ve dişlerin ideal şekli çeneye verilir. Elde edilen şeklin korunması için kemik uygun noktalardan vida ve plaklar aracılığı ile sabitlenir.
Ameliyat sonrası dönem nasıl geçer?
Estetik çene ameliyatından sonra, yeni çene şeklinin sabitliğini korumak amacıyla alt ve üst dişler birbirine tutturulduğu için bir süre sadece sıvı gıdalar ile beslenirsiniz.
Çene ameliyatının ardından mutlaka bir süre hafifi şişlikler ve morluklar olacaktır ancak bu geçici bir durumdur.
BeniM saçma sapaN porselen diş yaptırma hevesimdeN sonra hüsranLa sonuçlanan bir operasyonum oldu ve üst çenem alta göre geride kaLdı bu durumdan oldukça rahatsızıM ve konutla ilgili araştırma yapmaktayım yardımcı olursanız seviniriM