Bahar Mevsimi Hamileleri Yoruyor
Bahar yorgunluğu hemen hemen herkes tarafından hissedilirken, gebeler tarafından daha fazla hissediliyor. Bahar yorgunluğu hamilelerde yeterli beslenememe, vitamin eksikliği, mineral eksikliği ile tiroid bezi fonksiyonlarının bozulması, kalp ritim bozuklukları, kronik hastalıklar, aşırı sigara kullanımı ile hat safhaya çıkabilir.
Bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte hamilelik hormonlarının daha yoğun çalışması ile anne adayı normal şartlardan daha fazla sinirli, yorgun, halsiz bir ruh haline bürünebilir. Akabinde gelişen eklem ağrıları, sürekli uyuma isteği bahar yorgunluğu ile birlikte iki kat daha fazla hissedilir. Hamileliğin devamını sağlayan progestron hormonu anne adayını sinirli ve mutsuz eder. Beden su tutmaya başlar, bağırsak hareketlerinde yavaşlama başlar, el ve ayaklarında şişmeler meydana gelir. Baharın gelmesiyle de bu tür şikayetler artmaya başlar. Aslında bahar mevsimi var olan bu şikayetlere yenilerini eklemez sadece var olan şikayetleri daha ağır hale getirir.
Bahar yorgunluğu ile hamileliği en rahat şekilde atlatmak için bir kaç küçük detaya dikkat edebilirsiniz.
Sık sık ve az az yemek yiyin ve sulu gıdalarla beslenin.
Mevsim meyvelerini gün içinde bol bol tüketin.
Haftada en az 2 defa balık tüketin.
Kırmızı et ve tavuk etini haftada en az bir kez tüketin.
Gün içinde 2,5 litre su için.
Yağlı gıdalar, kızartmalar, karbonhidrat oranı yüksek gıdalardan uzak durun.
Sindirim sistemini yoracak besinlerden uzak durun.
Gün içinde 3 ana öğün, 3 ara öğün şeklinde beslenin.
Yemek sonrası 10 dakika yürüyüş yapın.
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte gebelik döneminin hangi evresinde olursanız olun gün içinde sabah 8 ila 10 arası ve akşam saatlerinde 17 ila 19 arasında dışarı çıkın. Bu saatler dışındaki saatler bahar mevsiminin olumsuz etkilerini daha çok hissedersiniz.