enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bağırsak kurtları

Bağırsak kurtları

Bağırsak kurtları adından da anlaşılacağı gibi bağırsakta yaşayan canlı organizmalardır. Genellikle kıl kurdu olarak bilinirler fakat tek çeşitli değillerdir. Bağırsak kurtları ya da parazitler kıl kurdu ve tenya olarak ayrılırlar. Kıl kurtları solucan şeklinde olup tenyalar yarım santimetre kalınlığında 10- 15 cm uzunluğundadır. Bağırsaklarınızda kurt ya da parazit diye tabir edilen canlılar vara makat bölgenizde kaşıntı, sürekli olarak ishal ve daha önce hiç yaşamadığınız şekilde sürekli olarak açlık hissi gibi semptomlar ortaya çıkacaktır. Kıl kurtları en çok çocuklarda görülür. Bir süre sonra makat yoluyla dışarı atılacak olan tenya ve ya kıl kurtları gözle görülebilir. Bağırsak parazitlerinin mutlaka tedavi edilmesi gerekir çünkü bu organizmalar hiç de hafife alınacak türden değiller.
Oda sıcaklığında 2- 3 hafta kadar canlı kalabilen larvalarını yataklara, çarşaflara ve giysilerine bırakabildikleri için bulaşıcı olabilirler. Bu durum özellikle çocuklar için çok tehlikelidir. Bağırsak kurtları iyi yıkanmamış sebze ve meyvelerden, çiğ tüketilen hayvansal gıdalardan örneğin; sala, sucuk, sosis gibi ve topraktan bulaşabilirler. Bu nedenle sebze ve meyvelerin bol yıkanıp, en az bir iki dakika sirkeli suda bekletilmeleri gerekir. Sebze ya da meyvenizi bir kapta birkaç damla sirkeli suda bekletmeniz hem üzerindeki tarımsal ve zirai ilaçlardan arınmasına hem de tüm mikrop ve bakterilerinden temizlenmesine yardımcı olacaktır. Hayvansal gıdaları özellikle çocuklarınıza asla çiğ yedirmeyin. Ve ellerinizi sıklıkla yıkayın bu alışkanlığı çocuğunuza da edindirin.
Bağırsak kurtları
Parazitlerin vücuda çok sayıda zararı vardır. Kıl kurdu enfeksiyonu ki bu kurdun sayısına göre bazen çok hızlı bazen de yavaş seyredebilir. Gece yatarken altını ıslatma, huzursuzluk, uykusuzluk ve makatta kaşıntı. Makatta meydana gelen yoğun kaşıntının nedeni kurdun bıraktığı yumurtaların aşağı doğru hareket etmesidir. Makattaki kaşıntı nedeni ile kaşıntıdan ötürü bölgede egzama ve iltihaplanma meydana gelebilir. Ve bağırsak parazitleri bulaşıcıdır. İnsandan insana da bulaşabilir, oto enfeksiyon ile de bulaşabilir. Oto enfeksiyonda parazit tırnak yeme, yeteri kadar el yıkama, hijyen yetersizliği gibi durumlarda oluşmaktadır. Bağırsak kurtlarının diğer semptomları arasında makatta ya da genital bölgede şiddetli kaşıntı, gece uyurken ağızdan salya akması, burun kaşıntısı, mide bulantısı, asabiyet, sık sık tekrarlayan karın ağrısı şeklindedir.
Kadınlarda daha sık görülen idrar yolu enfeksiyonu, parazitten kaynaklanan enfeksiyonun mesaneye kadar ilerlemesinden kaynaklıdır ki bu durumda ciddi bir parazit istilası söz konusu demektir. Parazit istilasında çok yoğun şekilde karın ağrısı ve ani kilo kayıpları da yaşanmaktadır. Kurtlar karnınızda besin tüketmek suretiyle size çok ciddi şekilde ağrı verecektir. Direkt doktora giderek ya da bitkisel çözümlerle hemen parazitlerden kurtulmanız gerekecek. Evde bazı bitkisel yöntemlerle bağırsak kurtlarınızdan kurtulabilirsiniz. Ekşi nar bitkisinin kökü bağırsaklardaki tenya ve kurtları dökme konusunda çok etkilidir. Bu bitkinin suyunu kaynatıp sabahların aç karnınızla bir bardak içebilirsiniz. Sarımsak da muhteşem bir ilaçtır. Sarımsağı birinci gün bir, ikinci gün ki, üçüncü gün üç, dördüncü gün dört ve yirmi birinci güne kadar 5 diş sarımsağı çiğnemeden yutun. Ya da bir hafta süre ile aç karnınıza bir avuç kabak çekirdeği yedikten, bir süre sonra (20 dakika) 1 bardak süt içebilirsiniz.

Yorumlar

  1. blank uluc dedi ki:

    Beslenmenize dikkat eder cig köfte,salam,sosis falan yemez dikkatli olursanız yakalanma ihtimaliniz düsük

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica