Ara Öğünlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Gün içerisinde 3 ana 3 ara öğün olmak üzere beslenmemiz gereklidir. Bu durumda öğün araları 2-3 saati geçmeyecek ve bir sonraki öğüne geçerken çok fazla acıkmadığınız için az yemek ile doymuş olacaksınız. Atlanan her öğün bir sonraki öğüne çok acıkmış olarak gidilir ve yenmesi gereken miktardan çok daha fazlası tüketilir.
Ara öğünlerde nelere dikkat edilmelidir:
– Ara öğünlerin saatlerini ayarlarken ana yemeklerden sonra 2-3 saati geçmeyecek şekilde ayarlanmalıdır. Ara öğünlerde sağlıklı ve besleyici besinler ile güne yenilenerek devam edersiniz.
– Ara öğünlerde lifli besinleri tüketmeye dikkat edin lifli besinler mide de çok fazla kaldıkları için daha uzun süre tok kalmanızı sağlar. Ara öğünlerde lifli gıdaları tercih ederseniz vitamin ve minarel açısından zengin besinler almış olursunuz. Bağırsak sağlığı ve sindirim sistemi için lifli besinler tüketmek vücudun daha fazla vitamin ve minarel alışını sağlarsınız.
– Ara öğünlere dikkat edilirken ne yediğiniz önemlidir birde porsiyonlarınızın miktarı çok önemlidir. Gereğinden fazla tükettiğiniz gıdalar tekrar size yağ ve kalori olarak geri döner ve dengeli beslenmenize zarar vermiş olursunuz. Ara öğünleri ana öğün olarak görmeyin ana öğünde porsiyonlarınız ne kadar az ise ara öğünde sadece atıştırma olduğunu unutmamalısınız.
– Özellikle insanları hataya düşüren light besinler tüketirken en önemlisi az az yemeniz gerektiğinizi bilmelisiniz. Ara öğünlerde nasılsa kalorisi düşük deyip light ürünleri paket paket tüketmemelisiniz. Bir ara öğünde bir paket yememelisiniz.
Günlük yaşamımızda besinlerimizi rutine sokmadan farklı değişimlerle renklendirmenin faydası olacaktır. Ara öğünlerde uyumu sağlamak çeşitliliği arttırmak çok daha hareketli ve eğlenceli hale gelecektir. Sıkılmadan keyif alarak dikkatli beslenirsiniz. Ara öğünler ana öğünler kadar değerlidir. Ara öğünlerde sağlıklı beslenmenin en doğru altın kurallarındandır. Ara öğünlerinde ana öğünler kadar değerli olduğunu bilirseniz kilo vermenizde okadar kolay olur.