enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kişisel Beslenme Tarihiniz

Kişisel Beslenme Tarihiniz
A+
A-

Beslenme şeklinizi değiştirmek ve daha sağlıklı beslenebileceğiniz bir yaşam tarzı benimsemek istiyorsanız, sağlıklı zayıflamak ve kalıcı zayıflamak istiyorsanız ilk önce size özel beslenme tarihinizi biz beslenme uzmanıyla, diyetisyenle birlikte belirlemelisiniz.

Kişisel beslenme tarihi içinde yer alan bilgiler nelerdir?

Ne kadar süre anne sütü içtiğiniz kişisel beslenme tarihi açısından çok önemlidir. Yapılan araştırmalar, anne sütünü az içmiş olan kişilerin ilerde obez olma riskinin daha fazla olduğunu belirtiyor. Beslenme alışkanlığınız 1 ila 3 yaş arasında geçen süredir. 2 ila 4 yaş arasında iken obezite riskiniz olup olmadığının belirlenmesini sağlayın. Çocukların ilk yağ dokuları genelde 2 ila 4 yaş arasında artış gösterir. Bu dönemde hızlı kilo artışı gelecek yaşantınızda yağ hücre sayısının fazla olmasıyla obez riskini artırır.


Çocukluk be gençlik evrelerinde obezite sorunu yaşadınız mı? Cevabınız evet ise ileriki yaşlarda obezite sorunu yaşama ihtimalinizde son derece yüksektir. Çocukluk ve gençlik yıllarınızda bulimia nevrosa sorunu yaşadınız mı? Cevabınız evet ise karbonhidrat alma nöbetleriniz tekrar baş gösteriyorsa beslenme bakımından risk altında olabilirsiniz.
Aile içinde kronik hastalığı olan var mı?

Zira aile içinde obez olan biri varsa sizin de obez olma riskiniz yüzde 20 dir.
Bunların yanında gün içinde kaç öğün beslendiğiniz çok önemlidir. Çünkü uzun süreli aç kalmak, öğün atlamak, kan şekerinin düşmesine, dengesizleşmesine sebep olur.

Gün içinde atıştırma alışkanlığınız var mı? varsa ne tür besinleri atıştırıyorsunuz ne kadar atıştıyorsunuz? Bunları not almanız gerekir. Sevdiğiniz ve sevmediğiniz besinleri not alarak, uzun süre yemeseniz de aklınıza gelmeyecek besinler ile yemeden asla duramam dediğiniz besinleri not almalısınız.

Alkol tüketiyor musunuz? Tüketiyorsanız ne kadar sıklıkla ve ne kadar miktarda olduğunu not alın.
Gece yemek yeme alışkanlığınız var mı? Özellikle gece uykudan uyanıp yemek yiyorsanız gece yeme sendromu adı verilen ve altında psikolojik sorunlar yatan beslenme bozukluğu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Öğünleri yemek masasında mı yoksa ayakta, tv izlerken, bilgisayar kullanırken mi olduğunu belirten notlar almalısınız.

Gün içinde hangi içecekleri en çok tükettiğiniz ve ne kadar sıklık ne kadar miktar ile tükettiğiniz çok önemlidir. Kafeinli içecekleri şekerli içecekler hangisini ne kadar oranda tükettiğiniz çok önemlidir. Yemek pişirirken kullandığınız yağ çeşitlerini ve miktarlarını mutlaka not alın. İşte bütün bu bilgileri diyetisyeninize teslim ettikten sonra diyetisyeniniz sizin için en uygun en doğru beslenme tarihini belirleyecektir.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica