7.Hafta Hamilelik
Gebeliğin 7.haftasında bebeğinizin elleri ve ayakları gelişim sürecindedir. Henüz elleri ve ayakları ufacık paletleri andırsa da ilerleyen günlerde parmakları oluşacaktır. Kuyruk sokumu minik bir kuyruk görünümündedir. Bir kaç hafta içinde kuyruk görünümünden kurtularak kuyruk sokumu görüntüsünü alır. Bebeğinizin 7. haftadaki görüntüsü, 6. haftasındaki görüntüsünden 2 kat daha büyüktür. 7.haftasında rahim filmine baktığınızda göz kapaklarını görebilirsiniz. Dikkatli baktığınızda burun ucu hatta derisinin altındaki incecik damarlarını bile görebilirsiniz. Bu evrede beynin iki lobununda gelişme süreci devam eder. Bebeğin kemik iliği gelişimi olana kadar karaciğer kırmızı kan hücreleri bu görevi üstlenir. Gebeliğin 7.haftasında gelişen apandisit ve pankreas da sindirimin olmasını sağlayan insülin hormonunun salgılanmasında etkili olur. Görünüş olarak her ne kadar embriyo gibi olsa da bağırsaklar hızlıca gelişmeye devam eder.
Gebeliğin 7.haftasında çok fazla yiyip içmeye başlamış olabilirsiniz. Sık sık idrara çıkma dikkat çeker. Bu kadar sık idrarara çıkmanın sebeplerinden biri de böbreklerde işlenen fazla oranda sıvı ve artan kan miktarıdır. Bu anlarda gebelik öncesindeki kan oranınızın ortalama yüzde 10 daha fazlasına sahipsindir. Bu oran gebeliğin son haftalarında yüzde 40 lara kadar çıkar. Rahim büyüdükçe tuvalete girme sıklığınız artacaktır. Gebelerin çoğu gebeliğin ilk 3 aylık döneminde yoğun derecede mide bulantısı yaşar ve genelde bu durum gebeliğin 14.haftasına kadar sürer.
Genelde gebeliğin 8.haftasından önce doktorunuz muayeneye çağırmaz ama siz dilerseniz daha öncede gidebilirsiniz. Örneğin sürekli kusma, vajinal kanama, şiddetli karın ağrısı ve kas ağrısı çekiyorsanız 8.haftayı beklemeden doktora gitmeniz gerekir. Doktorun ilk muayenelerinde down sendromu riskleri ölçmek için bazı testler yapılır. 11 ila 13. haftalarda ense kalınlığı ölçümü için test yapılır. Bu test ile down sendromu teşhisi yapılır.