enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kişinin İstemsiz Olarak Gaz Kaçırması Neden Olur?

Kişinin İstemsiz Olarak Gaz Kaçırması Neden Olur?
A+
A-

Kişinin istemsiz olarak gaz kaçırması neden olur diye düşünüldüğünde, dışkımızı ve gazımızı tutmamız için sağlıklı makat kaslarına ihtiyacımız olduğu bilinmektedir. Bu makat kaslarının iyi çalışmasını sağlayan, o bölgeye giden sağlıklı sinirlere ihtiyaç vardır. Bunlardan herhangi bir tanesine hasar geldiğinde kişi istemsizce gazını kaçırabilir. Gazının geldiğini hissetmeden de kaçırabilir, gazının geldiğini hissedip, ancak tutamayıp yine kaçırabilir. İki türlü kaçırma olabilir. Bazı hastalar gazının geldiğini de hissetmeyebilir. Bazıları da hisseder ama tutmakta zorlanır.

O bölgeyle ilgili kaslara zarar verebilecek ya da hasar verebilecek sorunlar, makatla ilgili cerrahi ameliyat geçirmiş kişilerde, belli bir yaştan sonra yaşlılıkla, o bölgeyle ilgili doğum travmaları geçirmiş kişilerde, özellikle kadın hastalarda belli bir süre sonra bu problemlerden kaynaklanan gaz kaçırmalar başlayabiliyor. Bu durum daha sonra, dışkı kaçırmanında ön göstergesi olabiliyor. Önce gaz kaçırmalar, gazı tutamamalar sonra da sert dışkıyı, yumuşak dışkıyı tutamamalar olabiliyor. Tamamıyla o bölgeye giden kasların ve sinirlerin koordinasyonu, o bölgenin sağlıklı çalışmamasından kaynaklanıyor. En büyük sebeplerinden bir taneside makat bölgesi travmaları. İster doğum olsun, ister cerrahi, ister bazı hastalıklarda olsun bu durum meydana gelebiliyor. Diyabet, nörolojik hastalıklar, yani felç oluyorsunuz ve beyin yoluyla, o kaslara giden bir emir yok. Bunlarda da gaz kaçırma, arkasından dışkı kaçırma ya da her ikiside başlayabiliyor.
Kişinin İstemsiz Olarak Gaz Kaçırması Neden Olur

Kişinin İstemsiz Gaz Kaçırması Sorunu Tedavi Edilebilir Mi?

Kişinin istemsiz gaz kaçırmasının altta yatan sebebi eğer biliniyorsa tedavisi mümkün olan bir sıkıntıdır. Kaslara yönelik bir hasar varsa o bölgeye yönelik fizik tedaviler, egzersizler uygulanabilir. Sinire bağlı hasar varsa, o bölgeye yönelik oradaki sinirleri güçlendirecek sinir tedavileri uygulanabilir, bunlar belli uyaranlarla o bölgenin sinirlerini aktive eden nöromodilasyon denilen tedavi yöntemleriyle olabilir. Ama ilk başta basit egzersizler bile kişinin gaz kaçırmasını engeller. Belli bir takım ilaçlarla bağırsaktaki gazın azaltımı sağlanarak da, gaz kaçırmalar engellenebilir. Çözülmeyecek büyük problemler yoksa gaz kaçırmak üstesinden gelinebilen bir sıkıntıdır. Her ne kadar kişiler utanıp doktora başvurmadığı için tedavi edilemiyor da olsalar, kişi eğer hekime başvurursa, altta yatan patolojide netleşirse tedavi edilebilen bir sorundur.

Yorumlar

  1. blank Barış dedi ki:

    Merhabalar ben yaklaşık 3 ay önce setin tekniğiyle fistül ameliyatı oldum. İlk ameliyattan önce yürüme esnasında gazımı tutamadım. Çıkan gaz sessizdi. Setonu sıkma işleminden sonra da sessiz ve istemsiz gaz kaçırmalarım günde bire çıktı. En büyük korkum sesli hale dönüşmesi be işimi etkilemesi. İlerleme ihtimali var mıdır? Seton ipi hala o bölgede

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica