enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bebeğin Gazi Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?

Bebeğin Gazi Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?

Bir bebeğin gazlı olup olmadığını, bebeğin durmadan ağlamasıyla anlarız. Genelde bu bebekler ellerini kasarak, kollarını kasarak, küçülterek, cıyak cıyak ağlamaya başlarlar. Uzun bir sürede sakinleşmekte zorlanırlar. Bu bazı bebeklerde çok uzun bile sürebilir. Bebeği ve aileyi çok rahatsız eden bir durumdur. Fakat gerçekte çok büyük, organik bir problem yoktur. Aslında kafamızda büyütülecek kadarda bir problem yoktur. Aslında infantil kolik denilen bebeklerdeki gaz problemi geçici bir durumdur. Bu durum bebeklerde ilk üç ay görülür.
Bebekler anneyi emerken çok hırslı, çok sinirli emdikleri zaman, ya da sadece meme başını emdikleri zaman yani kahverengi kısmı değil de sadece meme başını tuttukları zaman, emerken dışarıdan vakumladıkları havanın, bağırsaklardaki bebeği rahatsız verici durumudur. Çoğunlukla neden, bu hızlı ve düzgün olmayan emme tekniğinin getirdiği sorundan kaynaklanır. Bazen annenin gergin olması ya da evdeki elektriğin çok iyi olmaması gibi psikolojik nedenlerde bebeklerdeki bu gaz ağrılarını daha da fazla tetikler. Annelerin yapması gereken en önemli şey sakin olmaktır. Çünkü anne ne kadar sakinse, gazın olabilir bir durum olduğunun farkındaysa, bebekteki gaz problemi de daha az oluyor. Annenin bu durumun geçeceğini bilmesi, üç aydan sonra kalmayacağını, çok büyük bir problem olmadığını, her bebekte olabileceğini bilip ona göre sakinliğini koruması bebekte gazın daha az olmasını sağlıyor. Gazın daha az olmasını sağlamak için anne bebeği emzirme sırasında her on dakikada bir, bebeği memeden ayırıp, gazını çıkartıp, emzirmeye öyle devam etmesi gereklidir. Çünkü daha bekleyerek emzirmenin sonunda, bilindiği gibi bazen bu emzirmeler kırk, kırk beş dakika uzayabiliyor. O zaman emzirmenin başında yuttuğu havanın yukardan çıkma şansı kalmıyor. Mutlaka büyük abdest ile birlikte anüsten çıkması gerekiyor ki bu da bebeğin uzun bir dönem o yuttuğu havayla bağırsaklarının mücadele etmesi demektir. Bu durumda bebeği oldukça huzursuz edebilir. O yüzden mutlaka emzirmeye ara vererek, gazını çıkartıp, ondan sonra bebeği tekrar emzirmek ve emzirme bitiminde mutlaka tekrar gazını çıkartıp, bebeği yatırmak gerekir. Bu durum bebekleri birazda olsa rahatlatmaktadır.
BEBEKLERİN GAZI OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARIZ
Gaz ağrıları için bir takım ilaçlar vardır. Her bebeğin ilaçlara vereceği cevap farklı olmakla birlikte bu ilaçlar denenebilir. Bebeğin arabayla ya da pusetle dolaştırılması, saç kurutma makinası, karnına hafif dairesel masajlar, gibi daha basit yöntemlerde ilaçlara geçmeden önce bebeklerde denenmesi gereken tedavi şekilleridir. Bunları yaptığımız zaman çoğu bebek zaten rahatlıyor ve ilaç kullanımına da gerek kalmıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica