enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

3.Hafta Hamilelik

3.Hafta Hamilelik

Şuana kadar herhangi bir değişiklik farketmesenizde gebeliğin en kritik olayı olan döllenme bu hafta içinde gerçekleşir.
Yumurta hücresi yumurtalıklardan atılır ve tüp boyunca rahme doğru ilerlerken sperm hücreleri ile karşılaşıp, döllenme olayını gerçekleştirir.
Döllenmenin ardından henüz ufacık bir hücre olan bebeğin hücreleri hızla çoğalmaya başlar. Bu sırada da rahmin içine doğru giden yolcuğuna devam eder. Bu seyahat ortalama 3-4 gün sonra sona erecektir. Rahim içine ulaşması ile hücre sayısı 16 ulaşır. Akabinde embriyo ana rahmi içinde yerleşebileceği bir yer bulur ve bu yer genelde rahmin fundus adı verilen en üst bölümünde ve arka duvarındaki yerdir. Bu olaya tıp dilinde implatasyon adı verilir.
Bu dönemde ender de olsa bir kaç damla ve kendi kendine duran bir ara kanama görülebilir. Bu kanamaya da implatasyon kanaması denir. Bunun sebebi ise bebeğin ana rahmine tutunmaya çalışması esnasında yıkıcı enzimler salgılamaya başlamasıdır.
Çoğul gebeliklerde de ilk haftalarda gelişen olaylar tekil gebeliklerle aynı şekildedir. Asıl farklı değişimler ilerleyen aylarda ortaya çıkar.
gebelikte üçüncü hafta
Gebeliğin üçüncü haftasında protein alımı, yeni dokuların yapılanması için çok önemli olduğundan bu evrede de alınmaya devam ediliyor olması lazım. Gün içinde içilen ortalama 45 gramlık protein gebe kalındıktan sonra 70 grama çıkarılabilir. Bunun yanında dişler ve kemikler içinde yeterli oranda kalsiyum verilmelidir. Süt ve süt ürünleri, yeşil sebzeler, baklagiller yemek düzenine ilave edilmelidir. Bebek sürekli artan bir kan yoğunluğu sergileyeceği için demir açısından zengin olan maddeler, kırmızı etler, baklagilleri yumurta ve yeşil yapraklı sebzeler tüketilmelidir.
3.hafta gebeliklerinde genelde göğüslerde regl öncesindeki gibi şişkinleşen ve hassaslaşan göğüsler belirti gösterir. Anne adayın dikkat çekici bir yorgunluk ve bitkinlik gözlenir. sürekli idrara çıkmaya, östrojen hormonunun artmasıyla birlikte koku duyma konusunda keskinlik artışı, mide bulantıları ve kusma isteği ender de olsa gebeliğin üçüncü haftalarında görülebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica