enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

26.Hafta Hamilelik

26.Hafta Hamilelik

Bu haftadan itibaren rahminizde sıklıkla yaşayacağınız ani kasılmalar ve gevşemeler sizi korkutmasın. Bunlara tıp dilinde Braxton-Hicks adı verilmektedir ve bunlar ağrısız adeta adet krampları şeklinde belli bir düzeni olmadan meydana gelen kasılmalardır. Bunun asıl nedeni rahmin kendini doğuma hazırlaması amacıyla yaptığı doğum öncesi antrenmanlardır. 26 haftadan itibaren başlayan bu doğum öncesi alıştırmalar bazı anne adaylarında 30.haftalarda başlayabilir. Bu kasılmalarla ilgili anne adayının bilmesi gereken şey şudur ki bu kasılmaların anne adayının günlük hayatını etkileyecek düzeylerde olmamasıdır. Eğer kasılmalar anne adayını çok rahatsız edecek boyutlara ulaşır ve hayatını etkilerse o halde mutlaka doktora görünmesi gerekecektir. Anne adayı eğer sağlıklı bebekler dünyaya getirmek istiyorsa ve olası bir erken doğum ya da ölü doğum riskini ortadan kaldırmak istiyorsa o halde vakitsiz ve olması gereğinden farklı ya da fazla belirtilere karşı duyarlı olmalı ve doktor kontrolünü ihmal etmemelidir.
26 hafta
Eğer anne adayı olası bir erken doğum ile karşı karşıya ise o halde rahimde düzenli aralıklarla ortaya çıkan kasılmalar görülür. Bu da erken doğumun en büyük belirtilerindendir. Anne adayı kendisi kasılmalarının olduğunu anlayabilir. Bunun için anne adayının avucunu hafifçe karnına dokundurup avucunun içinde rahminin toplanıp toplanmadığını kontrol etmesi sayesinde riski anlayabilir. Eğer rahim bir araya toplanıyorsa o halde anne adayı bir erken doğum riski ile karşı karşıya olabilir. Ağrısı olmasına da gerek yoktur. Bu durumda hemen doktoruyla iletişime geçmesi gerekecektir. Erken doğum riskinin bir başka belirtisi de pelviste dolgunluk hissi, adet sancısına benzer kramp şeklinde ağrılar vajinal akıntının nitelik değiştirmesi ve artması (sümüksü, sulu ya da kanlı olarak görülebilir) bağırsak krampları (çoğu kez ishalle birlikte seyredebilir). Bu durumda da anne adayı kasılmalarını elle kontrol edebilir. Bu belirtiler kasılma olmadan tek başına erken doğuma işaret etmez. Fakat bu belirtilerden sadece biri bile varsa ve siz kasılmanızın olup olmadığından emin değilseniz bile mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.
Bu haftadan itibaren kasık ve bel bölgesinde de mekanik ağrılar denilen ağrılar görülecektir. Belin yanlış kullanılması nedeni ile gebeliğin bu döneminde artan ağrılar için anne adayının tek pozisyonda olmaması, yatarak dinlenmesi gerekir. Bu hafta bebeğin akciğerlerinde bir yandan hava kesecikleri bir yandan da damar yapıları hızlı bir şekilde gelişmeye başlar. Akciğerlerdeki hava keseciklerinin içini döşeyen surfaktan adlı madde de bu haftadan itibaren oluşmaya başlar. Ayrıca bebeğinizde bu hafta onu diğer herkesten ayırt edecek olan el ve ayak izleri oluşmaya başlayacak. Doğum yaptığınızda bebeğinizin ayak izini bebeğin doğum dosyasında göreceksiniz. Hatta bu nedenle bebeğin ayağında mürekkep bulunacak, bu sizi şaşırtmasın. Bu gebelik haftasında bebeğinizin boyu nerdeyse 34cm kilosu ise neredeyse 800 gram dolaylarındadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica